Vader (53) die alle drie van zijn kinderen verloor, gaat heen en laat vrouw achter

Brazilië werd geraakt door het aangrijpende verhaal van Régis Feitosa Mota, een vader die met liefde en moed de strijd met kanker aanging. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn drie kinderen, die hij tragisch verloor aan de ziekte. Het bijzondere aan hun verhaal is dat zowel Régis als zijn kinderen het Li-Fraumeni-syndroom bij zich droegen, een zeldzame genetische aandoening.


Wat is het Li-Fraumeni-syndroom nou precies?

Het Li-Fraumeni-syndroom, ook bekend als LFS, kwam voor het eerst in de kijker in 1969, dankzij Dr. Frederik Li. Wie met LFS wordt geboren, heeft helaas een sterk verhoogde kans op het krijgen van kanker. Voor mannen is die kans 70%, voor vrouwen zelfs 90%. Dit alles komt door een mutatie in het TP53-gen, dat normaal gesproken ons beschermt tegen kanker.


Régis, de moedige strijder

In zeven jaar tijd, tussen 2016 en 2023, kreeg Régis drie keer de diagnose van kanker. Multipel myeloom, zijn laatste diagnose, is een type kanker dat het bot aantast. Maar Régis, met zijn ongekende moed, gaf nooit op. Hij deelde openhartig op sociale media dat hij wachtte op een beenmergtransplantatie. Triest genoeg overleed hij op Vaderdag, een dag van liefde en herdenking in Brazilië.


De onvoorstelbare verliezen van een vader

Elke ouder zal beamen: het verlies van een kind is het zwaarste wat je kan overkomen. Régis en zijn lieve vrouw Mariella hebben dit ondenkbare verdriet maar liefst drie keer moeten dragen. Hun dappere kinderen, Beatriz, Pedro en Anna Carolina, verloren ze aan de gevolgen van kanker. Anna Carolina had al eerder laten zien hoe sterk ze was door leukemie te verslaan.


Woorden uit het hart

Na het overlijden van Régis stroomden de liefdevolle boodschappen binnen. Zijn vrouw Mariella verwoordde haar gevoelens prachtig:

“Het voelt alsof de grond onder mijn voeten vandaan is getrokken. Hoe moet het leven nu verder zonder zijn warmte, steun en oneindige liefde?”

Ook zijn broer Rogério deelde zijn gevoel:

“Op Vaderdag ging onze strijder naar de hemel, om bij zijn kinderen te zijn. Rust zacht, lieve broer. We zullen je missen.”


Verhaal met een boodschap

Het leven van Régis Feitosa Mota is een inspiratie voor ons allemaal. Zijn verhaal benadrukt hoe belangrijk het is om bewust te zijn van erfelijke aandoeningen zoals het Li-Fraumeni-syndroom. Door samen te komen, te delen en te steunen, houden we de herinnering aan Régis en zijn kinderen levend en hopen we op een toekomst met betere behandelingen voor LFS.

Authentieke bronnen: independent

Scroll to Top