Twee mannen die een Boeing 727 zonder vergunning hebben gestolen, zijn tot op de dag van vandaag nog steeds niet gevonden

Het is een zonnige dag in mei 2003. De luchthaven Quatro de Fevereiro in Luanda, Angola, is een komen en gaan van vliegtuigen. Maar één specifieke Boeing trekt de aandacht, niet vanwege zijn grootte of schoonheid, maar vanwege het raadsel dat ermee gepaard gaat. Deze Boeing 727-223, die al sinds 1975 betrouwbaar zijn diensten bewijst, staat nu klaar voor een nieuw avontuur.

De twee mannen

Ben C. Padilla, een hardwerkende Amerikaanse piloot, en John M. Mutantu, een toegewijde monteur uit Congo, zijn die dag van plan aan het vliegtuig te werken. Hun vriendschap en hun passie voor vliegtuigen hebben hen hier samen gebracht. Maar deze dag zal anders zijn dan alle andere.

De onverwachte vlucht

Na uren klussen besluit het duo aan boord te gaan. Het vliegtuig begint te taxiën en stijgt plotseling op zonder toestemming. Luchtverkeersleiders proberen tevergeefs contact op te nemen. Wat drijft deze mannen om zo’n daad te verrichten?

De wanhoop van familie

De families van Ben en John zijn verbijsterd. Ben’s zus, Benita, hoopt dat haar broer ergens veilig is. Maar vragen blijven zich opstapelen: Hebben ze het vliegtuig gestolen? Zijn ze in gevaar?

Een dieper mysterie

Het blijkt dat de Boeing eigendom is van een bedrijf in Miami en omgebouwd zou worden voor Nigeria. Was er een zakelijk conflict? Of was er een donkerder motief?

De tijd verstrijkt

Jaren gaan voorbij zonder antwoorden. De wereld beweegt verder, maar de families blijven zoeken, hopend op een teken of antwoord dat hun geliefden veilig zijn.

Het onopgeloste raadsel

De verdwijning van de Boeing en haar twee passagiers blijft een onopgelost raadsel. Het verhaal eindigt, maar de zoektocht en de hoop leven voort.

Authentieke bronnen: Wikipedia

Scroll to Top