Loterijwinnaar besluit meer dan de helft van haar winst van 133 miljoen euro weg te geven

Het verhaal van Frances Connolly is er een uit duizenden. Deze warmhartige vrouw kreeg van haar liefhebbende echtgenoot Patrick een “budget”, omdat Frances, laten we zeggen, een groot hart heeft en geen nee kan zeggen tegen het helpen van anderen. Maar dit jaar heeft ze dat budget al ruimschoots overschreden door maar liefst £ 11 miljoen weg te geven!

De gulle gever

Deze voormalige leerkracht, die oorspronkelijk uit het gezellige Co Armagh komt, heeft in de korte spanne van vier maanden al een bedrag weggeschonken dat ze eigenlijk over tien jaar had willen verspreiden. Ze verwoordt haar passie als volgt:

“Elke dag mag ik de levens van mensen een beetje mooier maken. En weet je? Het voelt geweldig. Ik kan er gewoon niet mee stoppen.”

Het liefdadigheidsgala

Frances vertelt over een recente liefdadigheidsgala-avond die ze organiseerde. Het bracht £ 100.000 op. Ze zei dat het geven aan anderen haar hart doet zingen. Haar woorden:

“Anderen helpen, of het nu met tijd of geld is, is zo waardevol. Het geeft je een bijzonder gevoel, een kick zelfs. Ik ben er verslingerd aan geraakt.”

Kleinigheden die het hart raken

Dit koppel is niet enkel bezig met grote sommen geld. Frances en Patrick schonken onlangs een caravan ter waarde van £ 50.000 aan jonge mantelzorgers. Ze zorgen ervoor dat ouderen contact kunnen houden met hun dierbaren, vooral tijdens deze lastige tijden.

Terugblik op jongere jaren

Frances’ zachte hart dateert al van jongs af aan. Op negenjarige leeftijd was ze al vrijwilliger bij de St. John Ambulance, en als studente zette ze zich in voor een aids-hulplijn in Belfast. Haar leven heeft altijd in het teken gestaan van geven en zorgen voor anderen.

Na de grote winst

Deze bijzondere vrouw heeft een lijst samengesteld van mensen en organisaties die ze wilde steunen na hun ongelooflijke EuroMillions winst. Ze grapt dat als het aan Patrick had gelegen, zijn eerste aankoop “een elektrisch hek met wachttorentjes” zou zijn geweest om hun nieuwe rijkdom te beschermen. Maar Frances? Zij blijft haar hart volgen.

Waarden en wijsheid

In een eerder interview, terwijl ze rustig een kop thee nipte, zei Frances:

“We willen dat onze dochters leren dat het leven meer is dan alleen geld. Ze hebben genoeg om comfortabel te leven, maar we willen ook dat ze de waarde van hard werken begrijpen.”

Bij de vraag hoe het voelt om zoveel weg te geven, lachte ze zachtjes en zei:

“Waarom niet? Ik heb altijd graag gedeeld, ook toen ik nog niet zoveel had. Geld verandert je leven, maar het verandert niet wie je bent van binnen.”

Authentieke bronnen: BBC

Scroll to Top