Hij maakt huisje van 8 vierkante meters met een prachtige binnenkant


Luke Thill kon zijn eerste eigendom verwerven toen hij nog maar dertien jaar oud was. ((lees vooral tot het einde van dit artikel om de binnenkant van zijn prachtige stulpje te zien))

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Een middelbare scholier in Dubuque, Iowa, die toen 13 jaar oud was, had net een ‘microhuisje’ gebouwd in de achtertuin van het huis van zijn ouders. Het huis van zijn ouders heeft een woonoppervlak van 89 vierkante meter.

Toen hij 11 jaar oud was, begon hij aan het project te werken en hij zette zijn inspanningen het volgende anderhalf jaar voort met een budget van 1300 euro dat hij had verdiend door taken in de buurt uit te voeren.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Hij gebruikte het geld dat hij had verdiend met het voltooien van deze activiteiten.

Luke begon net aan het eerste deel van zijn reis als we hem vinden.

Een ‘druppelvormig huisje’ is gemaakt door Luke Thill, 13 jaar oud, met de hulp van zijn oudere broer Cole, die elektricien is.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Luke onthulde zijn plannen aan een grote magazine en verklaarde dat hij van plan was permanent een meer ‘rechtlijnige manier’ van leven te omarmen.

In een interview noemde Luke het proces van het bouwen van het bescheiden huisje een ‘grote ervaring’.

De zomer van 2016 werd volgens zijn plannen geen bijzonder veelbewogen zomer voor Luke.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Het jonge kind van elf jaar stuitte op de ‘tiny house-beweging’ op YouTube terwijl hij op zoek was naar iets om te doen, aangezien hij voor de nabije toekomst geen plannen had.

Uiteindelijk gaf hij toe aan de aanzienlijke hoeveelheid druk die op hem werd uitgeoefend en stemde ermee in om een ​​eenvoudig huis voor zichzelf te laten bouwen.

Voordat Luke met de bouw begon, kwamen Luke en zijn vader tot de conclusie dat Luke, om een ​​eenvoudig en bescheiden huis te bouwen, een som geld nodig had die gelijk was aan 1300 euro.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Luke begon, net als een groot aantal andere jonge mensen, zijn spaargeld door klusjes te doen in en rond zijn buurt.

Op het eerste gezicht leek Luke’s plan om in de zomer wat meer inkomsten te genereren door klusjes te doen, zoals grasmaaien voor zijn grootouders en andere naburige huizen, een eenvoudig plan.

Luke’s plan omvatte ook een aantal andere taken.

Kort daarna begon hij de basis te leggen voor zijn toekomstige huis, wat de eerste stap was in het proces van het bouwen van het raamwerk voor het huis.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Ondanks het feit dat Luke graag opschept over zijn ervaring met een vrij beperkt aantal reparatieklussen in huis, was dit verreweg de meest ambitieuze onderneming die hij tot nu toe heeft geprobeerd.

Luke beweert dat het grootste deel van de materialen die bij de bouw van het huis werden gebruikt, werden teruggewonnen uit andere gebouwen.

Om de kosten laag te houden, hebben verschillende mensen, waaronder familieleden, vrienden en buren, voorwerpen bijgedragen, met name ramen en deuren.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Het kostte Luke, zijn ouders en Luke’s grootouders ongeveer anderhalf jaar om het project met de hulp van Luke te voltooien.

Zijn moeder was betrokken bij het ontwerpproces van de binnenkant, terwijl zijn vader een belangrijke rol speelde bij het bouwen van het project.

Aan dit streven hebben zijn beide ouders hun tijd en moeite bijgedragen. Kort nadat hij 13 was geworden, kocht Luke in de herfst van 2017 zijn eigen huis en sindsdien woont hij daar.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Omdat Luke beweerde dat hij niet van plan was om van het kleine huisje zijn permanente verblijfplaats te maken, onthield hij zich van het installeren van sanitair, wat hem de moeite, het geld en het ongemak bespaarde om dit te doen.

”Luke’s bewering dat hij niet van plan was om van het huisje zijn permanente woning te maken.”

Het huis is gebouwd met de bedoeling het te transformeren in een bestemming voor vakanties en als een centraal punt voor sociale activiteiten voor de buurt eromheen.

De ongecompliceerde indeling van het architectonische plan van het huis weerspiegelt dit aspect van het pand.

Naast een woonruimte met een tafel die kan worden uitgeklapt voor maaltijden, is deze ook ingericht met een kitchenette die is uitgerust met een minikoelkast, een elektrische brander en een aanrecht.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Al deze voorzieningen zijn te vinden in de kitchenette.

Daarnaast is er een ladder die omhoog gaat naar een loftgedeelte, dat Luke soms als slaapkamer en bij andere gelegenheden als bioscoop gebruikt.

Dit gebied kan in elk van deze hoedanigheden worden gebruikt.

Op een gegeven moment kookte Luke zelfs het Thanksgiving-feest voor zijn hele familie.

Luke stond te popelen om aan iets nieuws te beginnen zodra hij klaar was met het model van het huis waaraan hij had gewerkt.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Gedurende deze tijd was zijn tweelingbroer Cole begonnen met het helemaal opnieuw bouwen van een trailer. Hij werkte eraan terwijl al het andere gaande was.

Tijdens de inspanning nam Luke de beslissing dat hij op een bepaald moment in een bepaalde hoedanigheid zou helpen. Volgens Luke hadden de jongens tegen de tijd dat ze 14 jaar oud waren al ongeveer 2.300 euro op de trailer besteed.

Luke had eerdere expertise in het bouwen van een klein huis; desalniettemin realiseerde hij zich al snel dat het proces veel uitdagender en ingewikkelder was dan het proces dat hij eerder had geprobeerd.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Toen hem werd gevraagd naar de noodzaak van perfectie, gaf Luke het volgende antwoord op de vraag:

“Je moet echt alles perfect krijgen.”

Als je met een snelheid van 120 km per uur over de snelweg rijdt, is het laatste wat je wilt dat dingen kapot gaan.

Dankzij de camper konden Luke en zijn broer elkaar eindelijk inhalen en genieten van wat quality time samen na een korte scheiding. Sinds de bouw van de woning in 2018 klaar was, zei Luke dat ze al meer dan vijftig kampeerexcursies hadden gemaakt in de staat Iowa en aangrenzende staten.

Deze reizen werden ondernomen in verschillende delen van de wereld.

In het jaar 2020 heeft Luke zijn trailer een complete revisie gegeven, waaronder de installatie van een aantal opmerkelijke aanpassingen.

Hij verfde het recreatievoertuig, plaatste nieuwe kasten en schilderde het houtwerk dat in het voertuig werd gevonden opnieuw.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

De behoefte om jezelf te omringen met een gemeenschap die je steunt, was de belangrijkste les die uit de leringen van Lucas kon worden geleerd.

Luke beweert dat het proces van het bouwen van een klein huis toen hij jonger was hem een ​​schat aan educatieve mogelijkheden opleverde.

Het was een van de vele dingen die hij leerde, maar twee van de belangrijkste waren de waarde van arbeid en fiscale verantwoordelijkheid.

Luke daarentegen benadrukte het belang van gemeenschap als een van de meest in het oog springende dingen die hij tijdens zijn reizen leerde.

Luke zei dat hij bij de bouw van zijn huis in hoge mate afhankelijk was van de steun van zijn buren, en dat deze hulp van onschatbare waarde voor hem was.

Hij kan bijvoorbeeld spullen ruilen met een buurman of elektrische hulp bieden in ruil voor het schoonmaken van de garage.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Een ander voorbeeld hiervan zou kunnen zijn dat hij de garage zou schoonmaken in ruil voor hulp bij elektrische werkzaamheden.

Volgens hem begon het als een bescheiden activiteit in mijn achtertuin, en nu werkt de hele buurt samen om elkaar te helpen.

Luke stelt dat hij, nu de camper klaar is, door kan naar de volgende opdracht en daartoe bereid is.

Hij zei dat ook hij, als junior op de middelbare school, veel belang hechtte aan hard werken, tijd doorbrengen met vrienden en al zijn taken op tijd voltooien.

© Luke Thill   / YouTube Beeldopname

Luke heeft gezegd dat ondanks het feit dat hij zich momenteel voornamelijk concentreert op zijn middelbare schoolopleiding, het feit dat hij het zal moeten doen met een beperkte hoeveelheid woonruimte, een belangrijke factor zal blijven in zijn beslissingen voor zijn toekomst.

Hij heeft veel nagedacht over het vooruitzicht om het bescheiden huis te vergroten, zodat hij het mee kan nemen naar de universiteit en er kan gaan wonen.

Bekijk de mini-woning hieronder van binnen:

Als je vond dat dit artikel nuttig was, overweeg dan om het door te sturen naar je dierbaren en goede vrienden.

Recent Posts