Ze werd slecht behandeld door haar man – Dus nam ze de kinderen mee en ‘rende weg’ van huis


Cara Brookins was een gebroken vrouw op zowel mentaal als emotioneel vlak toen haar tweede huwelijk, dat net als de eerste verbintenis, eindigde. ((lees zeker tot het einde))

Het huwelijk was vanaf het begin verschrikkelijk geweest. Dit huwelijk was ook onderworpen aan de ontbinding van zijn huwelijksgeloften.

Ze kwam weer op de been door haar eigen huis te bouwen, wat ze leerde door instructievideo’s op YouTube te bekijken.

Hierdoor kon ze geld besparen, haar leven weer oppakken en opnieuw beginnen.

Als direct gevolg hiervan kon ze weer op de been en begon ze geld te sparen en zonder problemen verder leven.

In 2007, toen de moeder van vier kinderen het huis waar ze eerder met haar aanstaande ex had gewoond, moest verkopen, begon ze op zoek te gaan naar een nieuwe plek die ze haar thuis kon noemen.

Uiteindelijk vond ze een plek die ze leuk vond en kon ze zich daar vestigen. Na enige tijd vond ze een locatie die bij haar paste en besloot ze er haar permanente thuis van te maken.

Na verloop van tijd kon ze een plek vinden die aan haar behoeften voldeed en voorzag ze haar van de middelen die nodig waren om er haar vaste verblijfplaats te maken.

Echter, als gevolg van de destijds geldende budgettaire beperkingen, mocht de computerprogrammeur-analist alleen items aanschaffen die van een bepaalde grootte of kleiner waren.

Vanwege het tijdperk in kwestie is het zo gelopen. Brookins voelde, net als alle anderen, een ongelooflijke drang om iets, wat dan ook, te doen om hun families weer bij elkaar te brengen.

Deze overweldigende behoefte om iets te doen, wat dan ook, was iets dat Brookins diep voelde.

Dit vereiste het herenigen van Brookins’ eigen verbrijzelde familie in het voordeel van de ontvanger.

Ze vervolgt door toe te voegen:

“Ik had echter geen idee wat dat zou moeten zijn” –

Na zwaar geïnspireerd te zijn door de gebeurtenissen die in het vorige deel van dit verhaal werden genoemd, kwam Brookins tot de conclusie dat het in haar eigen belang zou zijn om haar eigen huis van de grond af op te bouwen.


Brookins voltooide de bouw van haar huis door een bouwlening van ongeveer $ 150.000 te verkrijgen en $ 20.000 van haar eigen geld bij te dragen voor de aankoop van een hectare land.

Hierdoor kon ze de bouw van haar huis voltooien.

Daarnaast begon ze zichzelf te trainen in verschillende bouwprocedures door video’s op YouTube te bekijken, zoals hoe je een muur bouwt, hoe je een fundering legt, hoe je een gasleiding aanlegt en hoe je sanitair installeert.

Dit deed ze zodat ze het huis zelf kon afmaken.

Ze deed dit om zichzelf de mogelijkheid te geven een huis voor zichzelf te bouwen.

Haar kinderen, die op dat moment in leeftijd varieerden van twee tot zeventien, konden haar een helpende hand bieden bij het bouwen van het grote huis in de loop van de negen maanden die nodig waren om de taak te voltooien.

Haar kinderen varieerden destijds in leeftijd van twee tot zeventien,

Drew was slechts 15 jaar oud toen de ideeën voor het project werden gecreëerd, maar Brookins werkte er nog steeds met hem aan.

Toen Jada 11 jaar oud was, moest ze emmers gebruiken om water te halen uit een vijver die van een buurman was. Het water moest van de vijver naar hun huis worden gedragen. Dit was essentieel aangezien er geen stromend water in de buurt was.

Daarna ging ze verder met de volgende stap van het proces, namelijk het voorbereiden van de funderingsmortel voor het huis door het water te combineren met zakken beton die samen in totaal tachtig pond wogen.

Brookins herinnert zich dat ze het idee had dat ‘het de hele tijd onmogelijk leek’ toen ze aan het werk was tijdens de uren dat haar kinderen op school waren.

Brookins ging met haar gezin naar de bouwplaats, dat acht kilometer verderop lag, nadat de kinderen thuis waren gekomen.

Dit was in de tijd dat ze verantwoordelijk was voor de zorg voor haar kinderen terwijl ze ook werkte.

Ze bleven werken tot het was laat in de avond, op dat moment verlieten ze de bouwplaats en gingen terug naar het nieuwe huis dat ze aan het bouwen waren.

In die tijd zagen YouTube-video’s er ‘korrelig’ uit en demonstreerden ze een aantal benaderingen die kunnen worden toegepast om een ​​bepaald doel te bereiken.

Op dit moment heeft YouTube aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het verbeteren van de algemene kwaliteit van de video’s en is alles nu beter te begrijpen.

Om te helpen met een aantal van de taken die uitdagender waren, nam Brookins de beslissing om een ​​parttime brandweerman in te huren die ook eerdere ervaring in de bouwsector had, tegen een kostprijs van $ 25 per uur.

Ze herinnerde zich heel duidelijk dat ze op dat moment bij zichzelf dacht:

‘Qua kennis was hij ons een stap voor. Ze herinnerde zich deze gedachte heel sterk.’

Op 31 maart 2009 verhuisden Brookins en haar kinderen naar het huis met vijf slaapkamers. De woning was helemaal zelf gebouwd.

Brookins is de nieuwe eigenaar van het huis geworden.

Brookins, die onlangs het huis heeft gekocht, is volgens de wet de nieuwe eigenaar. Ze eerde haar ambitie om ooit schrijver te worden door het huis “Inkwell Manor” te dopen als een manier om haar doel te herdenken.

Ze vond dat de naam geschikt was voor het huis omdat het haar aan een inktpot deed denken, en ze geloofde dat de naam paste bij het stuk land waarnaar ze verwees.

Sindsdien heeft Brookins een reeks boeken geschreven die bedoeld zijn voor lezers in de middenklasse en jonge volwassenen, naast een memoires die op 24 januari zal verschijnen en getiteld is Rise:

How a House Built a Family.

Beide werken heten Rise. Op de website van de auteur hebben klanten de mogelijkheid om gedrukte exemplaren te kopen van elk van de werken van de auteur die in een van deze twee categorieën passen.

De boekhandel heeft exemplaren van elk van deze boeken beschikbaar voor aankoop.

Door aan het huis te werken, wat haar een goede afleiding gaf van haar gevoelens van toen, kon ze zichzelf uit haar wanhoop trekken en haar leven weer op de rails krijgen.

Brookins was in staat om zichzelf uit haar humeur te halen en positiever te worden als gevolg van de hulp die ze bood bij de aanpassingen aan het huis.

Brookins beweert dat haar familie zich schaamde toen ze zich realiseerden dat het bouwen van hun eigen geïmproviseerde onderkomen hun beste optie was.

Ze maakten de opmerking:

“Het was niets waar we echt trots op konden zijn”,

Uiteindelijk kwam ik tot het besef dat het de onderneming was waar ik het meeste baat bij zou hebben als ik het op dat specifieke moment voor mezelf zou uitvoeren.

Ik breng dit naar voren omdat het gebeurde in een periode waarin ik me vooral vastgelopen voelde.

Ze is van het idee dat als zij, een computerprogrammeur, in staat zou zijn om een ​​heel huis te bouwen, iedereen die zijn zinnen op iets zet, in staat is om alles te voltooien.

Vind het algemene doel dat je wilt bereiken, begin vooruitgang te boeken in die richting door kleine stapjes te nemen en nodig degenen die ook genezing nodig hebben uit om naast je te lopen op de route die leidt naar het doel dat je hebt gevonden.

”Maak een keuze over wat u wilt bereiken en richt vervolgens al uw inspanningen op het bereiken van dat doel. ”

Vind het belangrijkste deel van wat je wilt bereiken, en begin er vervolgens naar toe te werken door kleine stapjes te nemen.

Als je vond dat dit artikel nuttig was, overweeg dan om het door te sturen naar je dierbaren en goede vrienden.

Recent Posts