Gebruikte theezakjes: Waarom je ze niet moet weggooien en de meeste mensen hebben hier nooit aan gedacht


Lees dit artikel zeker tot het einde, je zult gebruikte theezakjes na afloop nooit meer gelijk weggooien.

Mensen die dagelijks thee drinken, gaan vaak in één jaar door een groot aantal theezakjes.

”Waarom niet al die oude gebruikte theezakjes goed gebruiken in plaats van ze in de vuilnisbak te doen?”

Het goede nieuws is dat de theezakjes die je hebt liggen op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, dus gooi ze nog niet weg.

Daarnaast ga ik je 11 van de meest opwindende en praktische methoden laten zien om overgebleven theezakjes vandaag in je dagelijks leven te hergebruiken.

Thee werd traditioneel om therapeutische redenen gebruikt; maar in de huidige tijd drinken veel mensen het alleen maar omdat ze van de smaak houden.

Sommige mensen drinken thee om hun dagelijkse cafeïnefixatie te krijgen; deze mensen, die ook geneigd zijn om drukke schema’s te hebben, zijn altijd op zoek naar snelle en eenvoudige manieren om hun thee te bereiden.

De nieuwe studie verandert de betekenis van theezakjes drastisch.

Ondanks het feit dat het zetten van thee met een theezakje aanzienlijk handiger is dan het bereiden van thee met losse theeblaadjes, biedt het drinken van thee nog steeds alle gezondheidsvoordelen die samenhangen met het drinken van losse thee.

De overgrote meerderheid van de theedrinkers wil weten of ze hun theezakjes kunnen hergebruiken en onder welke voorwaarden deze activiteit mogelijk is.

Het is waarschijnlijk dat het feit dat theezakjes volledig van biologisch afbreekbare materialen zijn gemaakt, heeft bijgedragen aan hun groeiende populariteit.

Mensen hebben de neiging om aan te nemen dat dingen die goed zijn voor het milieu even goed zijn voor hun gezondheid.

Het wordt aanbevolen dat je nieuwe theezakjes gebruikt, terwijl je de zakjes na het trekken kunt hergebruiken.

Als je daarentegen de smaak van de thee wilt behouden, hoef je alleen maar de bladeren twee keer in het water te trekken.

Week de zakken voor een langere tijd voordat u ze gebruikt om het tegenovergestelde effect te krijgen.

Ze verliezen hun vermogen om veilig te worden ingeslikt nadat ze langer dan 24 uur waren bewaard, ongeacht de techniek die werd gebruikt om ze te bewaren. Dit geldt zelfs als ze gekoeld werden bewaard.

Belangrijkste stap: Gebruikte theezakjes vers houden

Laten we eens kijken naar de vele manieren die kunnen worden gebruikt om de tijd te verlengen dat gebruikte theezakjes vers kunnen blijven en her te gebruiken.

Schimmels en bacteriën gedijen goed in droge omgevingen, en gedroogde theebladeren vormen een ideale broedplaats voor beide soorten.

Om te beginnen moet thee in een vochtige omgeving worden bewaard, aangezien deze omstandigheden ideaal zijn voor de ontwikkeling ervan.

Er wordt voorgesteld om de gebruikte theezakjes in een glazen container te plaatsen, zoals een borrelglas, en het glas te vullen met water zodra de theezakjes erin zijn geplaatst.

Je kunt ze overal in de keuken bewaren, maar als je ze in de koelkast bewaart, kunnen er geen ziektekiemen op ontstaan.

Als de theezakjes raar beginnen te ruiken, ongeacht hoe goed ze zijn bewaard, gooi ze dan weg.

Laten we nu de verschillende ‘hergebruikmethodes’ bekijken:

1) Herstel de glans in je haar die je had toen je jonger was.

Methode 1/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Regelmatig thee drinken kan resulteren in glad en glanzend haar. Een pot sterke thee kan worden gemaakt van een paar weggegooide theezakjes en wat water; de thee moet echter volledig zijn afgekoeld voordat deze gebruikt kan worden.

Voordat je onder de douche gaat, moet je ervoor zorgen dat je voldoende thee over je hoofd giet om het grondig te laten weken. Laat de thee tussen de 10-15 minuten zitten.

Om je haar schoon te krijgen, was je het met de shampoo en conditioner die je normaal gebruikt. Waarschijnlijk is een theebehandeling goed voor je haar.

2) Absorbeer teleurstellende geuren en smaken

Methode 2/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Theebladeren absorberen geuren zonder hun eigen specifieke aroma’s over te dragen en achter te laten.

Ongewenste geuren kunnen uit een lade, kast, koelkast of zelfs schoenen worden verwijderd door een gebruikt theezakje in het te ontgeuren gebied te plaatsen en het op natuurlijke wijze aan de lucht te laten drogen.

3) Ontspannen in een stoombad is de derde activiteit op de lijst

Methode 3/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Als je het baden in bad de volgende keer meer ontspannend wilt maken, overweeg dan om een ​​of twee theezakjes aan het water toe te voegen.

Als gevolg van de antioxidanten die in theebladeren zitten, zal je huid er soepeler en gevoed uitzien als gevolg van het gebruik van de thee.

Zelfs als je niet van plan bent de thee te drinken, kan het inademen van de geur van een kalmerende melange zoals kamille of jasmijn je helpen te ontspannen, zelfs als je niet van plan bent om het te drinken.

4) Schoonmaken van houten oppervlakten

Methode 4/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Een optie om te verkennen is het gebruik van een thee-oplossing om de glans te herstellen die oorspronkelijk aanwezig was in hardhouten vloeren en meubels. Doe een paar weggegooide theezakjes in water dat een paar minuten aan de kook is gebracht om de verdunde thee vervolgens aan te brengen..

Breng het daarna op het hout aan door het in te kneden met een katoenen doek of een microvezeldoek. Je zou het hout in zijn oude glans moeten kunnen herstellen als je wat meer moeite doet en wat geduld hebt.

5) Thee voor vuur! (kampvuur)

Methode 5/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Gebruikte theezakjes kunnen een uitstekende bron zijn, er zit een stof in die kampvuren aan kunnen zetten.

Theezakjes moeten zorgvuldig worden gedroogd zodra er meer water uit is geperst voordat ze worden bewaard.

Dompel de theezakjes daarna onder in vloeibare ‘was’ totdat ze volledig bedekt zijn (zoals sojakaarswas).

Verdeel de met was beklede zakjes in een onvoorspelbaar patroon op een stuk folie of perkament dat niet aan de was blijft plakken.

Om het anders te zeggen, nadat de was is uitgehard, bent u vrij om het te gebruiken zoals u dat nodig acht.

Door het gemak waarmee ze vlam kunnen vatten en de hoeveelheid licht die ze geven, zijn ze ideaal om snel een vuur aan te steken.

Dit komt door het gemak waarmee ze vlam kunnen vatten.

6) Oude theezakjes maakt vieze pannen schoon

Methode 6/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Maak een einde aan deze gevaarlijke warboel. Zie je een laag verbrande en olieachtige smurrie op de bodem van je pan? Plaats een theezakje in de pan nadat je er heet water in hebt gezet.

Als je het ‘s nachts in thee laat weken, zullen de tannines in de thee helpen om de rommel ‘s ochtends los te maken.

De tannines in de thee kunnen helpen om het vet los te maken als je het ‘s nachts in thee laat weken. Alles zal een makkie de volgende ochtend. De meeste mensen vergeten vaak wel de pan de volgende dag schoon te maken.

7) Verbrand? Gebruik oude theezakjes ter verlichting van zonnebrand.

Methode 7/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Zelfs als iedereen een poging doet om de zon te vermijden, is er nog steeds een kans dat er een ‘ongeluk’ gebeurt.

Thee kan gunstig zijn bij de behandeling van een verbrande huid vanwege de ontstekingsremmende en kalmerende effecten.

8) Gebruikte theezakjes voor vermidering kringen rond ogen

Methode 8/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Donkere kringen kunnen worden verminderd door het gebied onder uw ogen lichter te maken.

Het gebruik van uw gebruikte theezakjes kan helpen om de wallen en donkere kringen onder uw ogen te verminderen.

Je kunt je ogen behandelen met een effectieve en gemakkelijke therapie door de gebruikte theezakjes eerst in de koelkast te koelen en vervolgens de koelte van de zakjes op je ogen aan te brengen.

Door de cafeïne die erin zit, vernauwen de bloedvaten in je gezicht, waardoor verminderde wallen in je ogen ontstaat.

Bovendien heeft het een kalmerend effect op de huid. Als gevolg hiervan zullen anderen je als meer opgefrist en alert zien.

9) Hydrateer de droge huid

Methode 9/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Een kopje thee op het getroffen gebied kan de droge huid helpen verlichten. Nadat de thee is afgekoeld, giet je deze in een fles. Nadat het is bereid, spuit je het gewoon over de huid of breng je het aan met een wattenschijfje.

Je mag elke soort thee gebruiken die je lekker vindt, maar de ‘anti-aging’ antioxidanten in groene thee zullen de meest voor de hand liggende effecten hebben.

10) Gebruikte theezakjes voor compost/mest

Methode 10/11 – (scroll verder voor volgende tip)

Wij raden ten zeerste aan om theebladeren als een soort meststof te gebruiken. Theebladeren zijn een natuurlijke bron van looizuur, evenals andere mineralen.

Na een bepaalde tijd zullen zowel de zak als de bladeren zijn afgebroken tot het punt waarop hun voedingsstoffen in de grond zijn vrijgegeven.

Als gevolg hiervan zal een atmosfeer worden gecreëerd die gunstig is voor de ontwikkeling van mest.

Omdat ze zo effectief zijn in het voorkomen van uitdroging van plantenwortels, plaatsen veel tuinders ze waar de wortels van hun planten voor het eerst contact maken met de grond.

In bepaalde gevallen kan thee die is verdund als gevolg van hergebruik van het theezakje worden gebruikt als bron van ‘vloeibare mest’ voor kamerplanten.

11) Frisse lucht in de tapijten door gebruikte theezakjes

Methode 11/11 – (scroll verder voor video met meer tips)

De bladeren die in een oud theezakje achterblijven, kunnen worden gebruikt om tapijten nieuw leven in te blazen. Dit is mogelijk.

Nadat de theebladeren volledig zijn opgedroogd, kan het zakje met weinig moeite worden geopend. Nadat je de bladeren en bakpoeder hebt gemengd, breng je het aan op de vuile delen van je tapijt.

Een kopje zuiveringszout er aan toevoegen zou voldoende moeten zijn.

Nadat de dertig minuten zijn verstreken, ga je verder met het grondig stofzuigen van het gebied.

Thee in combinatie met zuiveringszout heeft het effect van het verwijderen van geuren en het reinigen van oppervlakken van eventueel aanwezig vuil.

Als gevolg hiervan zullen uw tapijten een beter totaalbeeld hebben en een beter algemeen gevoel en geur.

Hieronder zul je nog meer tips te horen krijgen in het filmpje over het hergebruiken van gebruikte theezakjes:

Vond je deze tips over gebruikte theezakjes handig? Deel het dan met vrienden en familie op Whatsapp/Facebook.

Recent Posts