De koningin en haar Corgis – Een terugblik op de liefde voor honden van koningin Elizabeth II


Tijdens de lange regeerperiode van koningin Elizabeth II als koningin van het Verenigd Koninkrijk zijn er veel significante verschuivingen geweest op veel verschillende gebieden.

((lees dit unieke artikel zeker tot het einde))

Haar niet-aflatende toewijding aan dieren, en in het bijzonder aan Corgi’s, bezorgde haar de liefde en bewondering van een aanzienlijk aantal mensen.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

In feite heeft ze zoveel tijd en moeite in het ras gestoken dat het praktisch synoniem werd met haar naam.

Susan, haar corgi, was het eerste lid van een hondendynastie die nu is uitgegroeid tot 14 generaties hondenafstammelingen.

In het jaar 1933 gaf koning George VI zijn dochter prinses Elizabeth, die toen nog maar zeven jaar oud was, een kleine corgi-puppy die hij Dookie noemde.

De prinses was destijds de troonopvolger.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

Prinses Elizabeth kreeg de hond cadeau nadat deze aan de gezinswoning was aangeboden.

De kiem van haar voorliefde voor het ras werd bewaterd en daar werd het zaadje geplant.

Dookie was de eerste van meer dan 30 corgi’s die ze in de loop van haar leven zou verwerven, wat hem de pionier van haar hondenfamilie maakte.

De corgi genaamd Jane zette haar achtervolging in, maar tragisch genoeg werd ze aangereden door een rijdend voertuig terwijl het voorbijreed.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

Daarna, ter gelegenheid van de 18e verjaardag van de koningin in 1944, kreeg ze Susan cadeau.

Daarna werd Susan de metgezel van de koningin.

Ze was als geschenk aan Hare Majesteit de Koningin aangeboden.

Susan werd de dagelijkse metgezel van de koningin na het verlies van de vader van de koningin, en als gevolg daarvan ontwikkelden de twee een diepe band.

Ze was er voor de koningin toen ze rouwde om het verlies van haar vader, en ze vergezelde de koningin en prins Philip op hun huwelijksreis toen ze eenmaal van haar verdriet was bekomen.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

Bovendien reisde ze met hen mee op hun excursie.

Susan is degene die verantwoordelijk is voor elke corgi die de koningin ooit heeft voortgebracht gedurende haar hele regeerperiode. Alle afstammelingen van Susan bleven dus bij de koninklijke familie.

Het mag geen verrassing heten dat de honden die toebehoorden aan de koningin werden voorzien van de hoogst mogelijke luxe die er maar te bedenken is.

Ze hadden toegang tot een privé-eetzaal en een chef-kok die uitsluitend aan hen was toegewezen, bereidde elke maaltijd voor hen.

Ze hadden ook toegang tot de privékeuken van de chef-kok.

Daarnaast zou elke persoon zijn eigen kerstsok krijgen om te vullen met hun geschenken tijdens de feestdagen. Bovendien waren hun bedden verhoogd, zodat ze de effecten van de nachtelijke kou die vanuit de buitenlucht was binnengebracht, niet zouden voelen.

Dit zijn enkele honden die verwend zijn boven elke redelijke verwachting.

Als gevolg van het gedrag van de honden hebben ze een reputatie opgebouwd als vijandig en ontwrichtend jegens mensen, die beide onverdiend zijn.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

De bewaker is geïnformeerd dat een van de corgi’s heeft geprobeerd zijn broek kapot te scheuren, en deze informatie is onder zijn aandacht gebracht.

De bewaker was toen op de hoogte gebracht van het feit dat een van de corgi’s dit heeft geprobeerd.

Onder de talrijke mensen die er werkten, was er een breed spectrum van meningen die lijnrecht tegenover elkaar stonden over de honden die in het paleis woonden.

Er werd gemeld dat een lid van de Queen’s Guard en de koninklijke klokopwinder beiden waren gebeten door een van de corgi’s van de koningin, hoogstwaarschijnlijk Susan.

Beide incidenten vonden in hetzelfde jaar plaats. Volgens de verslagen vonden beide gebeurtenissen plaats in 1953.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

In 1999 werd een vermeende koninklijke lakei gedegradeerd voor het introduceren van alcohol in hondenvoer, wat uiteindelijk leidde tot de einde van de hond – Deze actie leidde tot het ontslag van de lakei uit zijn functie.

De koningin slaagde erin om in korte tijd een einde te maken aan het temperament van de honden.

Aan de andere kant, toen Hare Majesteit de Koningin daar was, zagen de honden er braaf uit en zouden ze graag uitvoeren wat hen was opgedragen.

Dat bleek toen de koningin er was.

Na het verlies van haar moeder nam koningin Elizabeth de beslissing om te stoppen met het fokken van Corgi’s.

Het verlies van haar moeder was een primaire oorzaak van deze situatie.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

Op Sandringham Estate legde de koningin van Engeland haar aanbeden corgi’s te rusten op een unieke begraafplaats die ze had opgericht.

Deze plaats bevond zich op het landgoed.

Op het landgoed is de as van een aanzienlijk aantal geliefde leden van de koninklijke familie bijgezet, te beginnen met Noble, de hond die toebehoorde aan koningin Victoria.

Andere leden van de koninklijke familie, waaronder prins Charles en prinses Diana, zijn ook begraven op het landgoed.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

In de loop van haar regeerperiode is een groot aantal mensen verrast door het feit dat het bekend is dat de koningin een aantal werkhonden onderhoudt, waaronder Labrador retrievers en Cocker Spaniels.

Dit feit heeft bij een groot aantal mensen grote verbazing gewekt.

Een toegewijde hoofdhouder is verantwoordelijk voor het fokken en trainen van alle honden in Sandringham, waar een grote hondenpopulatie leeft.

Een locatie als deze zou geen problemen moeten hebben om honderd jachthonden tegelijk te huisvesten.

Het was het jaar 2018 en er waren ergens in de buurt van twintig honden.

De meerderheid van hen waren Labrador Retrievers.

Het ondervertegenwoordigde ras was de cocker-spaniël.

Volgens een magazine geeft de koningin aan elk van haar honden metgezellen een naam die onmiskenbaar past bij de persoonlijkheid van de hond in kwestie.

Bill, die vroeger als jachtopziener van de koningin in de Hooglanden had gewerkt, merkte op dat de koningin tijdens haar regeerperiode een speciale band had onderhouden met de honden die als haar metgezellen dienden.

Hij ging zelfs zo ver dat hij verklaarde dat de koningin “misschien wel de beste hondengeleider van het land” was, en hij zei dat ze de beste hondengeleider was die hij ooit in zijn hele leven had gezien.

Volgens de maker van een documentaire genaamd John, zag hij ooit koningin Elizabeth II haar zwarte Labrador genaamd Sherry regisseren over een afstand van zo’n 700-800 meter door gebruik te maken van handsignalen en fluitjes.

Bridcut stelt dat hij aanwezig was bij het vermeende evenement en dat hij het heeft gezien.

“Zodra ze de poort bereikt – die een halve mijl verderop is – beginnen alle honden in de kennels te blaffen”, zei hij in een interview met het tijdschrift Country Life.

Dit deden ze alleen bij haar.

Deze jachthonden blijven deelnemen aan de Crufts Dog Show, die algemeen wordt beschouwd als de meest prestigieuze hondencompetitie die jaarlijks in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden.

In het jaar 2022 organiseerde koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk een jachthondenvertoning voor het grote publiek in Londen.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

Willow, het allerlaatste kind van Susan en de hond die verantwoordelijk was voor de beëindiging van de koninklijke corgi-lijn, was degene die een einde maakte aan de koninklijke corgi-dynastie.

De vorige hond van de koningin, Vulcan, was het voorlaatste huisdier van de koningin.

Niettemin nam ze in 2021, terwijl prins Philip ziek was, twee jonge pups op en noemde een van hen Fergus en de andere Muick.

Dit gebeurde toen prins Philip in het ziekenhuis lag.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

De naam van beide puppy’s is geïnspireerd door Schotse dichters, die beiden in Schotland zijn geboren.

Zowel Candy als de koningin vinden veel plezier in de aanwezigheid van de ander, wat hen veel geluk brengt.

Op het moment dat het vorige kalenderjaar ten einde liep, zou de koningin nog maar één hondenvriend bij zich hebben, volgens informatie die naar verluidt aan de Daily Mail is verstrekt door een bron met kennis van de situatie.

Deze informatie is genomen uit een publicatie die bekend staat als de Daily Mail.

Ze kwam tot de conclusie dat het verkeerd was voor iemand van haar leeftijd om cadeautjes te krijgen, en als gevolg daarvan koos ze ervoor geen verdere producten te kopen, ondanks het feit dat ze haar die werden aangeboden.

© Beeldautoriteit / Wikimedia Commons / Beeldopname

Ze kwam ook tot de conclusie dat het ongeschikt was voor iemand van haar leeftijd om geschenken te ontvangen.

Aan de andere kant is het ondoorgrondelijk te geloven dat ze niets van die dingen in haar bezit heeft.

De nieuwste puppy’s zijn zo schattig dat het moeilijk is om de situatie te verduidelijken.

Bekijk hieronder in een video haar liefde voor Corgi’s:

Als je vond dat dit artikel informerend was, overweeg dan om het door te sturen naar je dierbaren en goede vrienden.

Recent Posts