Brandweerman helpt vrouw bij bevalling van baby, niet wetende dat hij de vader van het meisje zou worden


Toen brandweerman Marc Hadden werd opgeroepen om een vrouw in nood te redden, had hij geen idee welke kant zijn leven op zou gaan.

De ervaren brandweerman had al heel wat noodoproepen gedaan, maar deze noodoproep zou zijn leven voorgoed veranderen: Een vrouw riep om hulp en klaagde over buikpijn.

De vader van twee kinderen uit Myrtle Beach, South Carolina, moest voor de eerste keer een baby ter wereld brengen. “Je kunt praten over hoe cool het zou zijn om een baby ter wereld te brengen, tot het echt gebeurt,” vertelde Marc aan een Amerikaans nieuwsmagazine.

Marc kwam op 14 november 2011 ter plaatse en merkte al snel dat de buikpijn van de vrouw in feite weeën waren, maar er was niet genoeg tijd om haar naar het ziekenhuis te brengen. De brandweerman hielp bij de bevalling van het meisje en de moeder noemde haar Gracie.

Hij herinnert zich het speciale moment en hoe betrokken hij was bij de eerste momenten van de baby: “Ik moest alles doen wat met Gracie te maken had… Ik hielp haar haar eerste adem uit te blazen,” voegde hij eraan toe.

Toen Marc zijn vrouw Beth belde en haar vertelde dat hij net iemand had geholpen om te bevallen van een meisje grapte zijn vrouw: “Mogen we haar houden?” Ze wisten niet dat hun droom slechts 48 uur later werkelijkheid zou worden.

Marc en zijn vrouw Beth, een lerares, hadden twee zonen en wilden daar nog een dochter aan toevoegen, tot de dokters hen het nieuws gaven dat een einde maakte aan hun gezinsplannen.

“Mijn vrouw kreeg te horen dat ze er maar mee moest kappen, dat verdere zwangerschappen complicaties zouden kunnen veroorzaken voor haar en de eventuele baby,” zei Marc.

Hij wist niet dat een routinematige oproep om te helpen bij de geboorte van een baby de mooiste dag van hun leven zou worden. 

Het stel kwam er al snel achter dat de moeder een alleenstaande moeder was die al worstelde met de opvoeding van een tienerzoon.

Beth voelde mee met de vrouw en bezocht haar de volgende dag in het ziekenhuis. “Mijn hart ging uit naar deze vrouw,” zei Beth, 39, die werkt als een instructie coach op de plaatselijke basisschool.

Terwijl de twee vrouwen zaten en elkaar leerden kennen, kwam er een dokter binnen die de moeder van de baby vertelde dat ze klaar waren om verder te gaan met de adoptie.

De vrouw leek radeloos bij het idee dat een vreemde haar dochter zou meenemen, waarop Beth het woord nam.

“Plotseling kreeg ik de kans om te zeggen dat Marc en ik al jaren over adoptie aan het bidden waren,” vertelde ze aan een tijdschrift. “En ze keek me aan en zei: ‘Ik wil dat je mijn baby adopteert.’ 

Enkele uren nadat Marc de vrouw had geholpen haar baby veilig ter wereld te brengen, hadden hij en zijn vrouw de tijdelijke voogdij papieren getekend en brachten haar naar huis. Ze noemden haar Rebecca Grace, maar haar bijnaam is Gracie.

Ze beschreven het moment als “het winnen van de loterij”, maar ze waren niet voorbereid op een baby meisje zo snel. Gelukkig kwam de gemeenschap naar voren en hielp met de berg voorraden en kleding die nodig was voor een pasgeborene.

Marc zei dat hij zijn deur niet open kon doen vanwege de babyspullen die vrienden, familie en collega’s voor hun deur hadden neergelegd.

“Ik hou meer van mijn jongens dan van het leven zelf, maar Gracie heeft me om haar vingers gewonden. Daar is geen twijfel over mogelijk.

We hebben een band die volgens mij zelfs andere vader-dochter relaties overstijgt. We zijn zo dik als dieven.”

Deel de onderstaande beelden na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Recent Posts