Bezorger ziet verloren oma met dementie en wordt haar held


Wanneer een dierbare met dementie wordt vermist, kunnen de mensen om diegene heen en moderne technologie een vitale rol spelen bij het thuisbrengen van deze dierbare.

Dit was het geval bij Gigi, een 92-jarige die leeft met de ziekte van Alzheimer in een vergevorderd stadium.

Op een dag verliet ze onopgemerkt haar huis en verdwaalde in de buurt van Franklin Park, NJ. Een Amazon-chauffeur, Wilmar, deed zijn bezorgronde in de buurt. Hij merkte Gigi op en stopte om haar te helpen.

“Ik was aan het bezorgen en zag een oudere dame voorbij lopen. Ze zwaaide naar me, wat niet zo vreemd is, mensen zwaaien de hele tijd naar je als Amazon-chauffeur. Maar ze zwaaide naar me alsof er iets gebeurd was,” herinnert Wilmar zich.

Bezorgd ging hij kijken of alles in orde was. “Ik zag dat ze een polsbandje om had. En het had haar naam en haar informatie, evenals wie te contacteren.”

Dankzij een medische alarmarmband die Gigi droeg, belde Wilmar haar kleindochter, Karen.

Zij was weg om haar moeder op te halen van een doktersafspraak, maar ze gaf hem hun adres en hij bracht Gigi vriendelijk naar huis.

“Ik kon mijn Ring-camera aanzetten en ze de oprit op zien komen,” zegt Karen. “Het gaf ons dat extra beetje troost en opluchting dat we alles konden zien.

Dat het niet alleen een telefoontje was, dat het niet alleen iemand was die zei: ‘Oh, ze is binnen’, maar dat we echt visueel konden zien dat ze veilig was, dat ze was waar ze moest zijn.”

Karen waardeert het dat Wilmar deed wat hij dacht dat het juiste was om voor Gigi te doen: “Ik had het gevoel dat Wilmar boven alles ging.

We hebben hier zo’n hechte gemeenschap, dat als een chauffeur iets ziet wat niet in de haak is, hij zal zeggen: ‘Ik ga ervoor zorgen dat mijn klanten worden geholpen, want dit ziet er niet goed uit,'” zegt ze, eraan toevoegend dat het voor haar een geruststellende gedachte was dat het de Amazon-chauffeur was die ze kende.

“Het gaf me een veilig gevoel dat er voor haar werd gezorgd door iemand die bij mij thuis is geweest, iemand die een band had met het huis en de familie.”

Deel de onderstaande beelden na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Recent Posts