5-jarige held krijgt medaille voor het redden van moeder en broer ongeluk in wildernis

Op een rustige dag in juni reisde Angela Shymanski met haar twee kinderen terug naar hun huis in prins George, B.C., na een welverdiende vakantie. Ze voelde vermoeidheid opkomen en besloot te rusten zodra ze in Jasper zou arriveren. Maar voordat dat kon gebeuren, veranderde hun wereld plotseling toen hun auto van de weg raakte.


Kleine voetjes, grote moed

In het wrak ontwaakte Lexi, geschrokken door de huilende kreten van haar babybroertje en de stilte van haar moeder. Vastbesloten om hulp te vinden, overwon ze een 12 meter hoge dijk met niets meer dan haar blote voeten en vastberadenheid.


Een engeltje op de weg

Boven aangekomen wist Lexi een voorbijganger aan te houden. Wat een gelukstreffer: deze voorbijganger bleek een paramedicus. Hij kon meteen eerste hulp bieden en zorgde ervoor dat Angela en Peter zo snel mogelijk naar het ziekenhuis werden gebracht.


De kracht van voorbereiding

Hoe kon een vijfjarig meisje zo helder denken in zo’n kritieke situatie? Het antwoord ligt in een eenvoudige les die haar ouders haar een jaar eerder hadden bijgebracht. Dit verhaal benadrukt het belang van het voorbereiden van onze kleintjes op noodsituaties, hoe onwaarschijnlijk ze ook lijken.


De gemeenschap komt samen

Door de crash zijn er enorme medische rekeningen opgestapeld. Maar elke donkere wolk heeft een zilveren rand. Voor de Shymanski’s kwam dat in de vorm van de gemeenschap die hen ondersteunde via een GoFundMe-pagina. De vrijgevigheid en steun van velen toonden de kracht en liefde van hun gemeenschap.


Het ongrijpbare begrip van heldendom

Hoewel velen Lexi nu als een heldin zien, blijft ze voor haar moeder gewoon haar kleine meisje dat van spelen houdt. Deze reis heeft hun familieband alleen maar sterker gemaakt, en zoals Angela het mooi verwoordt:

“Als ik naar haar kijk, is zij de reden dat ik leef.”

Authentieke bronnen: CBC.ca

Scroll to Top